Haber

Seramik Bölümü Binası Açıldı

Son Güncelleme Tarihi : 16.12.2021 00:00
Üniversitemiz Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesinde iş insanı Yunus Büyükkuşoğlu tarafından yaptırılan Seramik Bölümü binası için açılış töreni gerçekleştirildi. Törenin ardından Büyükkuşoğlu’na fahri doktor unvanı verildi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümünde 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılında yüksek lisans ve 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılında lisans eğitimine başlandı. Bölümün ihtiyaçlarını karşılamak üzere değerli iş insanı ve Türkiye’nin önemli koleksiyonerlerinden Yunus Büyükkuşoğlu’nun desteğiyle Bodrum Güzel Sanatlar Fakültemiz yerleşkesinde Seramik Bölümü binası inşa edildi.

Temelleri 2018 yılının Mayıs ayında atılan; 2019 yılının Eylül ayında tamamlanarak eğitim-öğretim faaliyetleri için aktif olarak kullanılmaya başlanan bina için Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesinde açılış töreni gerçekleştirildi. Törene Muğla Vali Yardımcısı Caner Yıldız, Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Fakülte Dekanı Prof. Dr. Ali Osman Gündoğan ile Yunus Büyükkuşoğlu, ailesi, öğretim elemanları, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından seramik binası ile içerisindeki seramik sergisi gezildi. Tören sonrası Kültür Merkezi Kırmızı Salon’da bir program düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı sonrası konuşan Dekan Prof. Dr. Ali Osman Gündoğan, hayırsever iş insanı Yunus Büyükkuşoğlu’na teşekkür etti.

Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin Çiçek ise Anadolu coğrafyasındaki dayanışma ruhuna dikkat çekerek “Değerli insan merhum Davut Sıtkı Koçman’ın gelişmesini ve ilerlemesini hızlandırdığı Üniversitemiz, bugün her alanda zirveye adını yazdıran; yalnızca şehrine ve bölgesine değil ülkesine de artı değer katan bir konuma yükselmiştir. Bu toprakların iş insanları, hayırseverleri ürettikleri iktisadi değerin yanında eğitime vakfettikleriyle de en önemli hazinemiz olan gençlerimizi geleceğe taşımışlardır” dedi.

Yoğun emeği ve girişimiyle inşası tamamlanan binanın açılışında söz alan Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesi eski dekanı Prof. Erol Turgut da Fakültemize ve Bodrum’a armağan edilen bina için Büyükkuşoğlu’na ve emek veren herkese teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Yunus Büyükkuşoğlu’na bilim, sanat, kültür ve sosyal hayatın gelişmesi ile Üniversitenin temel değerleri doğrultusunda önemli hizmet ve katkılarından dolayı fahri doktor unvanı verildi. Büyükkuşoğlu’na cübbesi Prof. Dr. Hüseyin Çiçek tarafından giydirildi.

Törende konuşan Büyükkuşoğlu, “Ben yaptığım her şeyi ülkem için yapıyorum. Bu yaşa kadar şunu öğrendim; hiç kimse öbür tarafa bir şey götüremedi, herkes burada bıraktı. Ben paylaşarak zengin olmak istiyorum. Onun için ülkeme 12 okul yaptırdım, hastaneler yaptırdım. Şimdi de Kayseri’de otizmli çocuklar için bir hastane yaptırıyorum. Polislerimiz için 50 dairelik lojmanlar yaptırdık. Elimden geldiğince, imkânlarımla ülkem için bir şeyler yapmaya çalışıyorum. Ben bu ülkenin üzerine başka ülke tanımıyorum. Her şeyi burada paylaşacağız” dedi.

Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü binasında 1200 m2 kapalı alan içerisinde 6 atölye, 1 laboratuvar, 1 bilgisayar laboratuvarı, 1 kitaplık, 1 sergi salonu, 2 depo, 8 öğretim elemanı odası bulunuyor. Akademik kadrosu ve geniş imkânlarıyla Bodrum’a değer katan Seramik Bölümünde, öğrencilerin ilgili alanda bilgi ve becerilerini geliştirebilecekleri bir eğitim ortamı yaratılarak; endüstride ve sanatta evrensel değerlere sahip tasarımcı ve çağdaş sanatçı adaylarının yetiştirilmesi hedefleniyor.
 
Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 16.12.2021 00:00
Okunma Sayısı : 2455