Haber

Sıtkı Koçman 1'inci Ulusal Resim Yarışması Ödülleri Verildi

Son Güncelleme Tarihi : 26.05.2022 00:00
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ve Sıtkı Koçman Vakfı iş birliği ile Üniversitemizin hamisi Sıtkı Davut Koçman adına Sıtkı Davut Koçman 1. Ulusal Resim Yarışması düzenlendi. Bu yıl ilki gerçekleştirilen Sıtkı Davut Koçman 1. Ulusal Resim Yarışması Ödül Töreni ve Yarışma Sergi Açılışı yoğun katılımla gerçekleşti.

Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı tarafından düzenlenen yarışma ile kentimize ve Üniversitemize katkıları ile bilinen Üniversitemize de ismini veren Sıtkı Davut Koçman’ın isminin onurlandırılması; Güzel Sanatlar veya Güzel Sanatlar Eğitimi alanlarında lisans veya lisansüstü öğrenim gören öğrencilerin çalışmalarının desteklenmesi, değerlendirilmesi, sergilenmesi ve teşvik edilmesi amaçlandı.

Sıtkı Davut Koçman 1. Ulusal Resim Yarışması’na, Türkiye’nin farklı üniversitelerinde sanat eğitimi alan 127 katılımcı, toplam 234 eser gönderdi.

İki aşamada değerlendirilen eserler, ilk aşamada Prof. Dr. Lale Altınkurt, Prof. Dr. Erhun Şengül, Prof. Musa Köksal, Doç. Abdullah Cem Özal ve Dr. Öğ. Üyesi İnci Bulut Kılıç’tan oluşan Yarışma Seçici Kurulu’nun değerlendirmesine tabi tutuldu. Ardından 3 Başarı Ödülü, 3 Mansiyon Ödülü ve 29 sergileme olmak üzere toplam 35 çalışma seçildi.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi öğrencisi Ali Duman, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi öğrencisi Cumali Can Yitiz ve Süleyman Demirel Üniversitesi öğrencisi Sedat Gökçe’nin çalışmaları Başarı Ödülüne; Atatürk Üniversitesi öğrencisi İbrahim Deniz Tavlıbıyık, Hacettepe Üniversitesi öğrencisi Sultan Eyyup Kayhan ve Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi öğrencisi Tugay Yıldırım’ın çalışmaları ise Mansiyon Ödülüne değer görüldü.

Yarışmanın ödül töreni ve sergi açılışı Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörlük Binası Mulaj Müzesi sergi alanında gerçekleşti. Tören, Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Anabilim Dalı öğrencileri tarafından hazırlanan müzik dinletisi ile başladı.

Tören, etkinlik sorumlusu Doç. A. Cem Özal’ın, Seçici Kurul Başkanı Prof. Dr. Lale Altınkurt’un, Sıtkı Koçman Vakfı Başkan Yardımcısı Mustafa Acar’ın ve Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek’in konuşmalarıyla devam etti.

Ardından ödül töreni çerçevesinde yarışmada Başarı Ödülü ve Mansiyon Ödülü alan öğrencilere ödülleri Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek ve Sıtkı Koçman Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Alan Perese tarafından taktim edildi.

Sergi 25 Mayıs – 20 Haziran 2022 tarihleri arasında Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörlük Binası Mulaj Müzesi sergi alanında izlenebilir.

 
Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 26.05.2022 00:00
Okunma Sayısı : 1295