Haber

Su Sorunları İçin Ukrayna’da Bir Araya Geldiler

Son Güncelleme Tarihi : 05.02.2019 00:00

Ukrayna Su Sorunları ve Arazi Islahı Enstitüsü ile Üniversitemiz Çevre Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi, su havzalarının korunması ve sürdürülebilir kullanımı amaçlayan projenin görüşmelerini yapmak üzere Ukrayna’da bir araya geldi.

Ukrayna Su Sorunları ve Arazi Islahı Enstitüsünde, 28 Ocak ile 1 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilen toplantıya, Üniversitemizden Çevre Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü ve aynı zamanda Rektör Danışmanı Doç. Dr. Ahmet Demirak, Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cengiz Koç ve Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nedim Özdemir, Ukrayna Su Sorunları ve Arazi Islahı Enstitüsü Direktörü Romashchenko Mykhailo ile çok sayıda Ukraynalı bilim insanı katıldı.

Proje, her iki ülkede yer alan su havzalarının korunması ve sürdürülebilir kullanımını, su kaynaklarını etkileyen kirletici kaynaklarını, kirleticilerin su havzalarına taşınım modelleri ile her iki ülkede seçilecek birer havzada Coğrafi Bilgi Sistemleri ve Uzaktan Algılama yöntemleri kullanılarak alt havzaların arazi kullanımı/örtüsünü, yayılan kirlilik (N ve P) yüklerinin kaynaklarını ve nehir sistemleri üzerindeki etkilerini araştırmayı amaçlıyor.

Görüşmelerde proje detaylarının tartışılacağı ikinci toplantının, Üniversitemizde ve Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin Çiçek’in başkanlığında gerçekleştirilmesi kararlaştırıldı. 

Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 05.02.2019 00:00
Okunma Sayısı : 3773