Haber

Tarım ve Orman Bakanlığı ile YÖK Arasında İş Birliği Protokolü

Son Güncelleme Tarihi : 17.01.2020 00:00

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı arasında, Bakanlık ile yükseköğretim kurumlarının sorumluluk alanlarındaki “altyapı, personel, eğitim, Ar-Ge, etkinlik, öğrenci/çiftçi eğitimi ve tarımsal yayım hizmetleri” gibi konulara ilişkin süreçlerin iş birliği içerisinde yürütülmesini sağlamak amacıyla protokol imzalandı.

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli ve Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç’ın katılımlarıyla YÖK’te gerçekleştirilen “Tarım ve Orman Bakanlığı ile Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı Arasındaki İş Birliği Protokolü İmza Töreni”ne Bakanlık yetkililerinin yanı sıra YÖK Üyeleri, bünyesinde Orman, Su Ürünleri, Veteriner, Ziraat Fakülteleri bulunan üniversite rektörleri ile ilgili dekanlar ve akademisyenler katıldı.

YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Naci Gündoğan’ın bilgilendirme sunumu ile başlayan protokol imza töreni YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç ve Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli’nin yaptığı konuşmalar ile devam etti.

Törene Üniversitemizi temsil etmek üzere Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Artay Yağcı, Fethiye Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Koç, Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Celal Ateş ve Doç Dr. Ali Günlü katıldı.

Üniversite Adaylarına Burs Müjdesi!

Törende konuşan Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, üniversite adaylarına ilişkin bir müjde vererek, "Üniversite giriş sınavı sonucunda ilk on bine girip tercihleri sonucu, Bakanlığımızın asli görevlerini yürüten ziraat, gıda, su ürünleri, balıkçılık teknolojisi, orman mühendislikleri ile veteriner fakültelerine yerleşenlere Bakanlığımızca burs verilmesini planlıyoruz." ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli ile YÖK Başkanı Saraç, Bakanlık ile yükseköğretim kurumları arasında iş birliğini tesis edecek olan protokolü imzaladılar.

Rektör Çiçek “Muğla ve Üniversitemiz İçin Çok Önemli Bir Protokol İmzalandı”

Tarım ve Orman Bakanlığı ile YÖK arasında imzalanan protokol ile ilgili değerlendirmede bulunan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Muğla ve Üniversitemiz için çok önemli bir protokole imza atıldığının altını çizdi.

Zirai araştırmaları hızlandırma çalışmalarımızın ivme kazandığı, Su Ürünleri Fakültesinin sektörle yakın temas kurduğu ve Veteriner Fakültemizin büyüme çalışmalarının hızlandığı bir süreçte, bu protokolün imzalanmış olmasının sevindirici olduğunu ifade eden Çiçek; “İmzalanan protokol; turizm ve tarım şehri olan Muğla'mız için hayati önem taşıyor. Bu protokol ziraat, veterinerlik ve su ürünleri alanlarının ülke çapında kalitesinin arttırılması, çiftçilerimizin modern tarımın gereklerini yerine getirmeleri ve bölgelere özgü tarımsal ürünlerde verimin arttırılması adına büyük katkı sunacaktır. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi olarak tarımsal ürünler, su ürünleri ve hayvan sağlığı  araştırmalarının üzerine hassasiyetle eğiliyoruz. Bu konuda Üniversite olarak önemli çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Öncelikle Zirai araştırmalrı hızlandırmak adına 5 önemli alanda lisansüstü program açma başvurusu yaptık. Aynı zamanda Veteriner Fakültemize tahsis edilen arazi ile yeni araştırma merkezlerinin kurulmasının önünü açtık. Yakın geçmişte ise Su Ürünleri Fakültemiz ile özel sektör arasında protokol imzalayarak Üniversites ile sektör entegrasyonunu sağladık. Bunun yanı sıra Muğla Sıtkı Üniversitesi olarak büyük sektör buluşmaları gerçekleştirerek her alanda şehrimize katkı sunmak için çabalayacağız. Protokol ülkemiz ve Muğla'mız için hayırlı olsun” dedi.

Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 17.01.2020 00:00
Okunma Sayısı : 2355