Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Turizm Fakültesi, Bodrum’un önde gelen 5 yıldızlı otellerinin genel müdürleri ve sektör temsilcilerini ağırladı.
Önemli bir buluşmaya ev sahipliği yapılan etkinlikte, turizm sektörünün geleceği, nitelikli iş gücü ihtiyacı ve üniversite-sektör iş birliğinin güçlendirilmesine yönelik konular ele alındı.
Toplantıya; Hapimag Sea Garden Genel Müdürü İlker Adaş, Yasmin Bodrum Resort Hotel Genel Müdürü Aytek Özkan, Ruins Luxury Resort Hotel CEO’su Özlem Kanbak ve Genel Müdürü Savaş İpekli, BOYD Başkanı Sabahattin Duman, Titanic Luxury Collection Bodrum Genel Müdürü Burak Gözükızıl ve Kalite Müdürü İlayda Akar, Lujo Art & Joy Genel Müdürü Barış Gençoğlu ile Genel Müdür Asistanı Jennet Jumayeva, The Norm Collection Door’a Genel Müdürü Hakan Şamhal, DoubleTree by Hilton Bodrum Işıl Club Resort İnsan Kaynakları Müdürü Seda Aksoy ve Rixos Premium Bodrum Eğitim ve Gelişim Müdürü Ercüment Erle katıldı.
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi adına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Gökçe, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gökhan Ayazlar, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Senem Yazıcı Yılmaz ile Doç. Dr. Şaban Kargiglioğlu katıldı.
Programın açılış konuşmasını Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gökhan Ayazlar gerçekleştirdi.
Açılışın ardından söz alan otel yöneticileri, sektörün güncel durumu, turizmde yaşanan dönüşüm, öğrencilerin kariyer yolculukları ve gelecekte sektörü bekleyen gelişmelere ilişkin değerlendirmelerini paylaştı.
Etkinlik boyunca Öğr. Gör. Adnan Acar yemek organizasyonunda ve Öğr. Gör. Dr. Fırat Biçici servis hizmetinde öğrenciler ile uygulama yaptı. Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri tarafından özenle hazırlanan yemekler Turizm İşletmeciliği öğrencileri tarafından katılımcılara servis edildi.
DAHA FAZLA UYGULAMALI EĞİTİM VE STAJ İMKÂNI
Toplantıda; öğrencilerin turizm sektöründe istihdamda kalmasının önemi, daha donanımlı mezunlar yetiştirilmesi, sektörün ihtiyaçlarına uygun eğitim içeriklerinin geliştirilmesi ve turizm sezonunun akademik takvimle daha uyumlu hale getirilmesi gibi başlıklar ön plana çıktı. Katılımcılar, üniversite–sektör iş birliğinin güçlendirilmesi ve öğrencilere daha fazla uygulamalı eğitim ve staj imkânı sunulması konusunda ortak görüş bildirdi.
Etkinlik, sektör temsilcileri ile akademisyenlerin ilerleyen süreçte daha sık bir araya gelmesi, ortak projeler geliştirilmesi ve öğrencilerin sektöre adaptasyonunu hızlandıracak yeni iş birliklerinin hayata geçirilmesi yönündeki karşılıklı temennilerle sona erdi.
Katılımcılar, Bodrum’un turizm potansiyelinin sürdürülebilir biçimde geliştirilmesi için üniversite ve sektörün birlikte çalışmasının kritik öneme sahip olduğunu vurguladı.
Programın kapanışı ise, yakın zamanda Niğde 5. Gastronomi Festivali kapsamında düzenlenen yemek yarışmasında “Modern Türk Mutfağı Ekip” kategorisinde ikinci olan Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri Talha Horuz, Hatice Çiftçi, İsmet Dural ve Osman Mithatcan Büyükçalık ile serviste görev alan Turizm İşletmeciliği (İngilizce) Programı öğrencileri Sıla Akca, Sude Gökarslan, Kerem Kaan Aslan, Aytunç Gülhan ve Emrecan Azman’ın sektörle ilgili deneyim, beklenti ve geri bildirimlerini paylaşmalarıyla tamamlandı.
Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gökhan Ayazlar paydaş toplantılarının her ay devam edeceğini ve sektör iş birliğini geliştirmeyi amaçladıklarını belirtti.