Haber

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek Muhtarlarla Buluştu

Son Güncelleme Tarihi : 16.11.2018 09:00

Rektör Prof. Dr. Hüseyin Çiçek; “Üniversite Kent Entegrasyonu” çerçevesinde Menteşe Bölgesi Muhtarları ile öğle yemeğinde bir araya geldi. Düzenlenen öğle yemeği programına; Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adnan Çevik, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Ahmet Demirak, Muğla Muhtarlar Derneği Başkanı Kadir Gümüş, Menteşe ilçesi muhtarları ve üniversitemiz idari yöneticileri katıldı.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Sarayında gerçekleşen programda konuşan Rektör Prof. Dr. Hüseyin Çiçek; üniversitemiz öğrencilerinin mevcut sorunlarının giderilmesi noktasında muhtarımızın çok önemli bir konumu olduğunu vurguladı. Çiçek ayrıca, ‘öğrencilerin kampüs dışındaki problemleri’, ‘mevcut problemlerin muhtarlarımız aracılığı ile çözümü’, ‘bölge turizmi ve üniversite işbirliği’, ‘Menteşe bölgesi zirai ürünlerinin ekonomik potansiyeline üniversitenin katkısı’ başlıkları altında değerlendirmelerde bulundu.

Yemek programında görüş ve taleplerini dile getiren muhtarlar ise; Menteşe ilçesinin turizm potansiyelinin daha fazla ön plana çıkarılması ve Muğla’ya özgü katma değeri yüksek tarım ürünlerinin pazarlanması konularında üniversiteden destek talebinde bulundular.

Rektör Çiçek; önümüzdeki süreçte muhtarlarımız ile daha sık bir araya gelerek somutlaşan taleplerin çözümü çerçevesinde çalışmaların başlatılacağını ifade etti. Gerçekleştirilen buluşmanın devamlı hale gelmesi ve sorunların çözümü için kapsamlı bir çalışma planı yapılması kararlaştırılan programın ardından, bölge muhtarları üniversitemiz kampüsünü gezerek bilgi aldılar.

 

Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 16.11.2018 09:00
Okunma Sayısı : 3781