Haber

Üniversitemizce “Kent Yoksulluğunun Eğitime Yansımaları” Araştırılacak

Son Güncelleme Tarihi : 17.02.2021 00:00

Üniversitemizde, “Yoksulluğun Yeni Yüzü: Kent Yoksulluğunun Eğitime Yansımalarına İlişkin Bir Eylem Araştırması” projesinin sunumu yapıldı.

Üniversitemiz Eğitim Fakültesi tarafından, yoksulluğun eğitime yansımalarının görünür hale getirilmesi ve bir müdahale programı geliştirilmesi amacıyla büyük bir proje hayata geçirildi.

Eğitim Fakültesi Öğretim Üyelerinden Doç. Dr. Vural Hoşgörür’ün yürütücülüğünü yaptığı ve ilimizin eğitim sitemine büyük katkılar sağlayacak bu proje, iki yıl boyunca devam edecek.

TÜBİTAK 1001 Projesi olarak tasarlanan “Yoksulluğun Yeni Yüzü: Kent Yoksulluğunun Eğitime Yansımalarına İlişkin Bir Eylem Araştırması” başlıklı proje ile Muğla’da kent yoksulu öğrencilerin hangi konularda dezavantajlar yaşadıkları kapsamlı bir şekilde araştırılacak. Bu çerçevede yoksulluğun yoğun yaşandığı mahallerde hanelere gidilerek görüşmeler yapılacak.

Ayrıca bu projenin yalnızca ilimize değil bölgemize ve ülkemize de önemli katkıları olacak. başka kentlerde uygulanabilmesi için ise modüler programlar hazırlanacak ve yaygınlaştırılması için gerekli kurumlara önerilecek.

Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 17.02.2021 00:00
Okunma Sayısı : 1875