Haber

Üniversitemizde 9. Fen Bilimleri Araştırma Sempozyumu

Son Güncelleme Tarihi : 16.05.2019 00:00

Üniversitemizde bilim ve teknolojinin yaygınlaştırılması ve geliştirilmesi amacıyla Fen Bilimleri Araştırma Sempozyumu düzenlendi.

Bu yıl 9.’su düzenlenen Fen Bilimleri Araştırma Sempozyumu, Üniversitemiz Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Ülkemizde bilimi ve teknolojiyi yaymak ve geliştirmek amacıyla düzenlenen sempozyum kapsamında konferans ve poster sunumları da yapıldı.

Sempozyumun açılış konuşmasını Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mehmet Güneş yaptı.

Ardından Üniversitemiz Rektör Prof. Dr. Hüseyin Çiçek söz aldı. Prof. Dr. Çiçek, bilim ve teknolojiye olan ilginin her geçen gün arttığına değinerek, bu alanda öne çıkmamız için yüksek lisans ve doktora yapan nitelikli öğrenci sayısının arttırılması gerektiğini söyledi. Nanoteknolojinin bilimsel gelişmede öncü bir rol oynadığına dikkat çeken Rektör Çiçek, bu çerçevede interdisipliner çalışmanın öneminin ve bilimsel çalışmamalara katkısının yadsınamaz olduğunu belirtti.

Konuşmaların ardından ODTÜ Elektrik Elektronik Mühendisliği ve Güneş Enerjisi Araştırma Merkezi Dr. Öğr. Üyesi Selçuk Yerci “Ufukta Güneş Var: Güneş Hücre Teknolojilerinin Gelişimi ve Geleceği” konulu konferans verdi.

Dr. Öğr. Üyesi Selçuk Yerci’nin konuşmasının ardından Rektörümüz Prof. Dr. Çiçek, Yerci’ye teşekkür plaketi takdim etti.

9. Fen Bilimleri Araştırma Sempozyumu çerçevesinde, Poster Sunum ve Değerlendirme Ödül Töreni yapıldı. Jüri üyelerinin yaptığı değerlendirmeler soncunda Poster Ödülü almaya hak kazanan araştırmacılara ödül belgesi verildi.

Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 16.05.2019 00:00
Okunma Sayısı : 3245