Haber

Üniversitemizde ‘D-Campus Project Üniversite – İşletme İşbirliği’ Projesi

Son Güncelleme Tarihi : 18.12.2018 11:30

Datça Kazım Yılmaz Meslek Yüksekokulu ve Doğuş Holding’e bağlı D-Maris Bay Konaklama İşletmesi arasında ‘D-Campus Project Üniversite – İşletme İşbirliği’ başlığı altında öğrencilere yönelik eğitim-öğretim, staj ve istihdam alanlarını kapsayan proje hayata geçirildi.

Proje başlangıcı olarak düzenlenen panel tanışma toplantısında D-Maris Bay İşletmesinin departman yöneticileri, Meslek Yüksekokulumuzun akademik ve idari personeli ve öğrenciler bir araya geldi. Toplantıda öğrencilere insan kaynakları departmanı tarafından farkındalık eğitimi de verildi. Ayrıca departman yöneticileri kendilerini tanıtıp işletmenin misyonu ve departmanlarının işlevleri hakkında bilgilendirme yaptı. Sunumların ardından yöneticiler, öğrencilerin sorularını cevaplandırdı. Panel tanışma toplantısından sonra D-Maris Bay tarafından getirilen yiyecek ve içecekler ikram edildi. 

‘D-Campus Project Üniversite–İşletme İşbirliği’ faaliyetleri bağlamında; Datça MYO Turizm ve Otel İşletme, Aşçılık, Yat ve Marina İşletmeciliği, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Programları müfredatında yer alan mesleki derslere departman yöneticilerinin aktif katılımı sağlanıyor. Böylece öğrenciler ders kapsamındaki konuları, sektör yöneticilerinin bakış açısı ile öğrenme fırsatı elde etmeleri amaçlanıyor. Proje MYO öğrencilerinin Doğuş Holding’e bağlı turizm işletmelerinde staj yapma, istihdam edilme ve ‘management training’ eğitiminin verilmesi başlıkları üzerinden devam edecek.

 

Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 18.12.2018 11:30
Okunma Sayısı : 3435