Haber

Üniversitemizden Milas Bilim Şenliği’ne Tam Destek

Son Güncelleme Tarihi : 03.05.2020 00:00

Üniversitemiz Eğitim Fakültesi, Veteriner Fakültesi ve Milas Meslek Yüksek Okulunun paydaş olarak yer aldığı, Milas Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan, ‘’Milas Bilim Şenliği’’ proje başvurusu, 4007 TÜBİTAK Bilim Şenlikleri Destekleme Programı tarafından desteklenmeye hak kazandı.

“Köyde Şehirde Kültür, Sanat, Bilim Her Yerde” sloganı ile gerçekleştirilecek olan Milas Bilim Şenliği etkinliklerinde, bilimsel bilginin toplumun daha geniş kesimlerine yaygınlaştırılması, katılımcılara bilimsel bilginin ulaştırılması ve bilim-teknoloji arasındaki etkileşimin etkinlikler yoluyla kavratılması amaçlanıyor.

Eğitim Bilimleri, Özel Eğitim, Bilgisayar Teknolojisi Eğitimi, Kök Hücre Mühendisliği, Doğal Kaynaklar ve Çevre Ekonomisi, Kirlilik Önleme ve Atık Azaltma, El Sanatları ve Güzel Sanatlar alanlarında gerçekleştirilecek olan Milas Bilim Şenliği’ne, 26 köy ilkokulunun öğrencileri ile okul öncesinden üniversiteye kadar tüm kademe öğrenciler, öğretmenler ve yerel halk katılabilecek.

Şenlik kapsamında, Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bilal Duman “Nörobilim Açısından Düşüncenin Kökenleri”, Milas Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Artay Yağcı “Kök Hücre ve Klinik Uygulama Alanları” ve Milas Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Kır ise “Çevre ve Su Kirliliğini Önlemek için Bilimsel Öneriler” başlıkları altında söyleşiler gerçekleştirecek.

Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 03.05.2020 00:00
Okunma Sayısı : 3258