Haber

Üniversitemizden Zihinsel Engelliler Derneği’ne Ziyaret

Son Güncelleme Tarihi : 02.04.2021 00:00

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü ve Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla Muğla Zihinsel Engelliler Derneği’ni ziyaret etti.

Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü ve Dünya Otizm Farkındalık Günü nedeniyle Üniversitemizde çeşitli farkındalık etkinlikleri düzenlendi.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nevres Hürriyet Aydoğan, Çocuk Nefrolojisi Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nurcan Cengiz, Çocuk Psikiyatristi Doç. Dr. Nilüfer Şahin, Çocuk Nöroloji Uzmanı Dr. Hülya Kayılıoğlu ve Engelsiz Kampüs Birimi Koordinatörü Öğr. Gör. Dr. Sinem Acar ile birlikte Muğla’nın Menteşe ilçesinde bulunan Muğla Zihinsel Engelliler Derneği’ni ziyaret etti.

Rektör Çiçek ve beraberindeki heyet, Dernek Başkanı Menderes Çetinözlü ve dernek üyeleri tarafından karşılandı.

Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, özel gereksinimli bireylerin topluma dahil olabilmesi için Üniversitemizin kaynaklar dahilinde her türlü desteği sunmaya hazır olduğunu söyleyerek, Üniversitemiz için özel gereksinimli bireylere yönelik çalışmaların öncelikli olduğunu ifade etti.

Muğla Zihinsel Engelliler Derneği Başkanı Menderes Çetinözlü de dernek bünyesinde gerçekleştirdikleri faaliyetleri anlatarak, Üniversitemiz ile kurulan iş birliğinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Ziyaret sonunda Üniversite ve Dernek arasında gerçekleştirilebilecek projelere ilişkin notlar alındı.

Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 02.04.2021 00:00
Okunma Sayısı : 1672