Haber

Zeytincilik Çalıştayı İle Zeytinin Geleceği Ele Alınıyor

Son Güncelleme Tarihi : 29.03.2022 00:00
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) ve Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü organizasyonu ile MSKÜ Atatürk Kültür Merkezi’nde akademisyenlerin ve paydaşların katılımıyla “Zeytincilik Çalıştayı” düzenleniyor.

Zeytincilik Çalıştayı’nın açılışına Muğla Valisi Orhan Tavlı, Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, ilçe kaymakamları, Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, kurum müdürleri ve başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, akademisyenler, öğrenciler ve üreticiler katıldı.

Yoğun katılımın olduğu Zeytincilik Çalıştay’ı kısa film gösterisi ve ardından protokol konuşmaları ile devam etti.

Çalıştay’ın açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, zeytinin içinde şifa barındırdığına dikkat çekerek, zeytinin en sevdiği ürün olduğunu söyledi ve zeytinciliğe verdiği öneme değindi. Zeytinciliğin gelişmesi adına verilen her çalışmaya destek vermeye hazır olduklarını ifade eden Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, bilimsel olarak yapılacak tespitler açısından bu Çalıştay’ın önemli olduğunu söyledi.

Program sonunda Üniversitemiz Zeytincilik Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Figen Çukur, Zeytincilik Çalıştay’ı hakkında sunum yaptı.

İki gün boyunca sürecek Çalıştay’da zeytin üretimi, strateji belirleme ve bilimsel çalışmalar masaya yatırılacak.

5 ayrı masa oluşturulan Çalıştay’da 1. masada Doç. Dr. Mücahit Taha Özkaya (Ankara Üniversitesi) başkanlığında zeytin ıslahı, zeytin gen kaynakları, zeytin yetiştiriciliği, hastalık ve zararlıları ile mücadele yöntemleri görüşülecek.

2. masada Prof. Dr. Mehmet Emin Duru (MSKÜ) başkanlığında zeytin ve zeytinyağı kalitesi ve gıda güvenliği;

3 masada Prof. Dr. İlkay Dellal (Ankara Üniversitesi) başkanlığında  iklim değişikliği, sürdürülebilir zeytincilik ilişkisi ve politika önerileri;

4. masada Prof. Dr. Orhan Özçatalbaş (Akdeniz Üniversitesi) başkanlığında tarımsal yayım, değişim yönetimi, çiftçi eğitimi, kırsal kalkınma, kırsal turizm, zeytin turizmi;

5. masada ise Prof. Dr. Sertaç Dokuzlu (Uludağ Üniversitesi) başkanlığında zeytin ve zeytinyağı pazarlaması ve markalaşma, zeytincilik ve kooperatifleşme, zeytincilik ve coğrafi işaret kavramı görüşülecek.

 
Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 29.03.2022 00:00
Okunma Sayısı : 1741