Haber

“Benim Koccaman Ailem” Yayında

Son Güncelleme Tarihi : 01.03.2022 08:30
“Benim Koccaman Ailem” adıyla bir Avrupa Birliği Sivil Düşün projesi olarak ortaya çıkan dijital içerikler, dijital platformlarda izleyicilerin karşısına çıktı.
 
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi gelecek nesillerin geçmişin tecrübesiyle yol alması için farklı kuşakları sosyal yaşamın pek çok alanında bir araya getiriyor. Avrupa Birliği Sivil Düşün programı kapsamında yürütülen “Benim Koccaman Ailem” video serisi ise tecrübe paylaşımını farklı bir yolla sağlamayı amaçlıyor.
 
Avrupa Birliği tarafından desteklenen “Haklarını Gözeten Nesiller İçinde Hakkıyla Yaş Almak İçin” başlıklı proje, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğretim elemanı Dr. Zeynep Acar ve Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Müesser Özcan tarafından yürütülüyor.
 
Proje kapsamında ilk olarak hikâyeler ve senaryolar hazırlanarak, bu hikâye ve senaryolara uygun toplam 11 oyuncak bebek tasarımı gerçekleştirildi. Oyuncak bebekler için kıyafet ve yaşam alanlarının da oluşturulmasının ardından stop motion tekniğiyle toplam 8 video hazırlandı. Videoların seslendirilmesi aşamasında ise Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek ile birlikte çok sayıda gönüllü destek verdi.
 
Her yaştan izleyici için dikkat çekici ve akıcı bir üslupla hazırlanan video içerikleri sevgi, saygı, hoşgörü, yardım severlik, vefakârlık, merhamet, empati ve paylaşmak gibi değerleri vurguluyor.
 
Proje ile çocuk ve çocuk oyunlarının hak odaklı çalışmaların parçası haline getirilmesi aynı zamanda yaşlı bireylerin de aile içerisinde ve toplumda hakkı olan itibarı görerek yaş almalarına katkı sağlanması hedefleniyor.
 
Videolar ile çocukların yaşlı bireylere karşı daha duyarlı olmaları ve onları anlamaları; geleceğin karar vericileri olarak onların haklarını gözetmeleri öğütleniyor 
 
“Benim Koccaman Ailem” video serisinin ebeveynlere, okul öncesi eğitim kurumlarına ve oyuncak üreticisi firmalara ulaştırılması amaçlanıyor.
 
 

Proje kapsamında hazırlanan videolara “Benim Koccaman Ailem” adıyla açılan sosyal medya hesaplarından ulaşabilirsiniz.
İzlemek için tıklayınız.
"
Benim Koccaman Ailem” tanıtım filmi için tıklayınız.
Instagram: benimkoccamanailem
 
 
 
Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 01.03.2022 08:30
Okunma Sayısı : 2024