Haber

“Dilimiz Kimliğimizdir”

Son Güncelleme Tarihi : 18.12.2019 12:00

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Türk Dünyası Topluluğu tarafından Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Gürer Gülsevin'in konuşmacı olarak katıldığı, “Dilimiz Kimliğimizdir” adlı etkinlik gerçekleştirildi.

AKM B Salonunda düzenlenen etkinlikte katılımcılarla bir araya gelen Prof. Dr. Gürer Gülsevin, üniversitemizde olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek sözlerine başladı. Milletlerin sosyolojik birliklerden oluştuğunu ifade eden Prof. Dr. Gülsevin, Türklerin yayıldığı geniş coğrafyaya, diğer milletlerin tarihindeki yerine ve önemine değindi. 

Konuşmasında dilin insan yaşamındaki önemini vurgulayan Gülsevin, "Dilimiz, kimliğimizdir... Basit bir cümle değildir. Bir ihtar cümlesidir. Dilimize sahip çıkmazsak kimliğimiz gider. Nasıl bir ırmak dolaştığı yerden etkileniyorsa Türk dili ve kültürü de bütün dolaştığı coğrafyayı beslemiş ve ondan beslenmiştir" şeklinde konuştu.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Sırrı sunay Gürleyük, Fakülte Dekanları, akademik ve idari personel ile öğrencilerin katıldığı etkinlik,  Prof. Dr. Gürer Gülsevin'e teşekkür belgesi sunulması ile sona erdi.

Etkinliğin ardından Prof. Dr. Gülsevin, Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin Çiçek'i makamında ziyaret ederek kendisiyle bir süre sohbet etti. Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Çiçek kendisine "Dilimiz Kimliğimizdir" etkinliğine sunduğu katkı ve nazik ziyaretleri için teşekkür ederek plaket takdiminde bulundu.

 

Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 18.12.2019 12:00
Okunma Sayısı : 2372