Haber

“İlklere İmza Atan Proje” Çalıştay’da Tanıtıldı

Son Güncelleme Tarihi : 04.04.2022 00:00
Üniversitemiz Su Ürünleri Fakültesi Temel Bilimler Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Serhan Tarkan, Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı’nın da katılımıyla gerçekleşen Erasmus+ 35. Yıl Merkezi Proje Çağrıları ve Türkiye İçin Fırsatlar Çalıştayı’nda Üniversitemiz yürütücülüğünde gerçekleşen projelerini tanıttı.

Erasmus+ 35. Yıl Merkezi Proje Çağrıları ve Türkiye İçin Fırsatlar Çalıştayı Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı, Türkiye Ulusal Ajansı Başkanı İlker Astarcı, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut’un katılımlarıyla Avrupa Birliği Başkanlığının ev sahipliğinde 1 Nisan 2022 tarihinde hibrit etkinlik olarak gerçekleştirildi.

Çalıştay’da Üniversitemiz Su Ürünleri Fakültesi Temel Bilimler Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Serhan Tarkan, “Educational Capacity Strengthening for Risk Management of Non-native Aquatic Species in Western (Albania, Bosnia and Herzegovina and Montenegro)” başlıklı projelerini sundu. Sunumun ardından Dışişleri Bakan Yardımcısı Faruk Kaymakcı, yüksek bütçeli ve multidisipliner çalışmamızdan dolayı Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesine teşekkürlerini sundu.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, 805,030.00 Euro bütçeli Erasmus+ projesi yürütücülüğüne hak kazanarak, kuruluşundan bu yana en yüksek bütçeli proje başarısını elde etmişti.

Projede Prof. Dr. Ali Serhan Tarkan yürütücü; Prof. Dr. Halit Filiz ve Doç. Dr. Nurçin Killi araştırmacı; Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Daniela Giannetto araştırmacı; İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tuğba Uçma Uysal ve Kamu Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ceray Aldemir araştırmacı olarak yer alıyor.

Avrupa Birliği EPPKA2-Cooperation for innovation and the exchange of good practices programı kapsamında CBHE-JP Capacity Building in Higher Education (CBHE) - Joint Projects aksiyonu çerçevesinde desteklenmek üzere kabul edilen proje ile yerli olmayan sucul türlerin risk yönetimine yönelik Arnavutluk, Bosna Hersek, Karadağ ülkelerinin bu alandaki eğitim kapasitesinin güçlendirilmesi hedefleniyor.

 
Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 04.04.2022 00:00
Okunma Sayısı : 1390