Haber

“Masal Diyarına”na Giriş Ücretsizdir

Son Güncelleme Tarihi : 18.12.2019 00:00

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Edebiyat Topluluğu, Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Aysun Dursun koordinatörlüğünde bir dizi masal etkinliği gerçekleştirdi.

Edebiyat Topluluğu Başkanı ve Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencisi İlknur Durmaz ile yardımcıları Kader Yılmaz ve Merve Ay başta olmak üzere, topluluk üyeleri Türk ve Dünya masallarını karşılaştırmalar yaparak incelyerek, geçmişte ocak başlarında yaşanan masal ortamını Üniversitemiz Mavi Çatı Öğrenci Toplulukları Merkezine taşıdılar.

Üç hafta boyunca her Pazartesi gerçekleştirilen etkinliğe, Üniversitemiz İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Naci Önal ve Üniversitemizin öğretim üyeleri ile farklı bölümlerinde eğitimlerine devam eden lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri de ilgi gösterdi.

Etkinliğin son günü, insanlık tarihinin en eski anlatıları arasında kabul edilen masallar hakkında bilgi alışverişinde bulunan Üniversitemiz öğrencileri, Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Halkbilimi Bölümü öğretim üyeleri Prof. Dr. Özkul Çobanoğlu ve Prof. Dr. Nebi Özdemir’in ve Muğla/Köyceğiz-Yüksekkum Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğretmeni Çağlar Kadir Özhan ile öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşti.

Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 18.12.2019 00:00
Okunma Sayısı : 2458