Haber

“Sıtkı Davut Koçman Kitabı” Tanıtıldı

Son Güncelleme Tarihi : 31.12.2021 00:00
Üniversitemizin hamisi hayırsever iş insan Sıtkı Davut Koçman anısına, Üniversitemiz öğretim elemanlarından oluşan güçlü bir ekiple; titiz ve yoğun bir emek sonucunda “Sıtkı Davut Koçman Kitabı” hazırlandı.

“Ahde Vefa Projesi” olarak ortaya çıkan eser, hem gelecek kuşaklar hem de kendisini yakından tanımak isteyenler için önemli bir kaynak görevi üstleniyor. Sıtkı Koçman’ın doğumunun 110. yılı anısına basılan kitap toplam 90 sayfadan oluşuyor.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek’in öncülüğünde ortaya çıkan; proje yöneticiliğini Prof. Dr. Ali Bayrakdaroğlu’nun, danışmanlığını Prof. Dr. Ali Osman Gündoğan‘ın yaptığı Sıtkı Davut Koçman Kitabı’nın yazarları arasında Prof. Dr. Oktay Yivli, Doç. Dr. Veli Uğur, Doç. Dr. Ekrem Ayan, Araş. Gör. Dr. Ceyhun Sarı, Araş. Gör. Gizem Ece Gönül ve Araş. Gör. Ahmet Duran Arslan yer alıyor.

Dileyen herkesin yararlanabilmesi için “sesli kitap” formatında da sunulan eser, Araş. Gör. Gizem Ece Gönül, Murat Atmaca ve Öğr. Gör. Bulut Tanyeri tarafından seslendirildi.

Bu özenli çalışma için Üniversitemiz Atatürk Kültür Merkezi’nde lansman programı düzenledi. Programa Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Sıtkı Koçman Vakfı Başkan Yardımcısı Mustafa Acar ve Üniversitemiz personeli ile öğrencileri katıldı.

Tanıtım etkinliğinde konuşan Rektör Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, bu biyografik eser aracılığıyla merhum Sıtkı Davut Koçman’ın örnek yaşamının gelecek nesillere aktarılabileceğini söyleyerek, “Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ailesi olarak bizler ardında bıraktığı eserlerle ölümsüzleşen Koçman’ın, örnek alınması gereken yüksek karakterini ve yaşam öyküsünü bu kaynak aracılığıyla sizlerle buluşturmayı önemli bir vazife olarak görmekteyiz. Çünkü bu örnek teşkil eden hazineyi paylaşarak kendisine olan vefa borcumuzu bir nebze olsun hafifletebileceğimize inandık. Ülkemizin yetiştirdiği en önemli değerlerden biri olan Koçman’a bizlerin verebileceği en önemli armağanın ise vatansever, girişimci, yaratıcı ve yardımsever öğrenciler yetiştirmek olacağı inancıyla hareket ettik. Bu eserin gelecek nesillere aktarılmasının bizim dönemimize nasip olmasından dolayı oldukça gururluyum” dedi.

Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, lansman etkinliğinin sonrasında kitabın oluşturulmasında emeği geçenlere plaket takdim etti. Takdim töreninde kitap yazarları ve teknik destek sağlayanlar için pasta kesildi. Rektörlük Senato Salonunda gerçekleşen törene Sıtkı Davut Koçman ile birlikte çalışan Mehmet Tombak, Ramazan Tombak, Saim Gürsoy, Adil Koyuncu ve Mustafa Koyuncu da katıldı. Törende Sıtkı Davut Koçman’ın anıları anlatıldı.

Sıtkı Davut Koçman Kitabı’nın elektronik kopyasına Üniversitemizin web sayfası üzerinden;  sesli formatına ise kitap üzerinde yer alan karekod ile ulaşılabilecek.



Sıtkı Davut Koçman Kitabı için tıklayınız.
Sıtkı Davut Koçman -Sesli- Kitap için tıklayınız.
Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 31.12.2021 00:00
Okunma Sayısı : 1665