Haber

“TEKNOFEST KARADENİZ” Sona Erdi

Son Güncelleme Tarihi : 06.09.2022 00:00
Dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST KARADENİZ, Samsun Çarşamba Havalimanı'nda final programıyla sona erdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da festivale katılarak derece alan yarışmacıları ödüllendirdi. Karadeniz illerinde gerçekleşen yarışmalarda ziyaretçiler teknoloji, bilim, havacılık-uçuş gösterileri, sergiler, zirveler, atölyeler, sahne gösterileri, konserler ve etkinliklerle 5 gün boyunca unutulmaz anlar yaşadı.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek de TEKNOFEST KARADENİZ’e katıldı.

Festival’de sergilenen yerli ve milli teknolojileri yakından inceleyen Rektör Çiçek, burada yarışan gençlerle de uzun uzun sohbet edip projeleri hakkında bilgi aldı.

Rektör Prof. Dr. Çiçek aynı zaman MSKÜ’yü TEKNOFEST yarışmalarında her yıl olduğu gibi bu yıl da başarıyla temsil eden ekiplerimizle bir araya geldi.

Danışmanlığını Doç. Dr. Ufuk Bal’ın yaptığı “Sağlıkta Yapay Zekâ” kategorisinde finalist olarak yer alan “GEM” ekibinin çalışması, ülke çapında ilk 10 proje arasında yer almıştı.

Aynı zamanda danışmanlığını Doç. Dr. İbrahim Önder Yeniçeri’nin yaptığı “İnsanlık Yararına Teknoloji, Sağlık ve İlk Yardım” kategorisinde yarışan “Alzier” ekibi de 9 bin 306 takım arasından başarıyla finale yükselmişti.


Bununla birlikte Prof. Dr. Ali Keçebaş’ın danışmalığını yaptığı SMART takımı ise “Sodyum-iyon Batarya İmalatı ve Karakterizasyonu” başlıklı projeleri ile “Çevre ve Enerji Teknolojileri” kategorisinde finalde yer almaya hak kazanmıştı.

Prof. Dr. Hüseyin Çiçek “Millî Teknoloji Hamlesi”ne projeleriyle destek veren MSKÜ ekiplerini tebrik ederek; “Güçlü Türkiye” için yürüttükleri seferberlikten dolayı danışmanlara ve öğrencilere tek tek teşekkür etti.
Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 06.09.2022 00:00
Okunma Sayısı : 1544